Brussel oorbel: het chique accessoire dat je mijn wakker maakt

Alle vrouwen zijn er dol op: oorbellen behoren tot de accessoires waar ze niet zonder kunnen. Het is omdat deze ornamenten van de oorlellen een natuurlijke plaats vinden in de "schoonheid" - routine van elke, evenals, bijvoorbeld, make-up. Zo veel zelfs dat veel mensen zich naakt voelen als ze hen vergeten te dragen. Brussel oorbel: de dagelijks kleine flits van schittering.

Een vleugje licht om het gezicht te verlichten

Elke ochtend probeer u het stigma van de nacht uit te wissen, u gezicht op te fleuren om de wereld u zich op het beste licht te laten zien. En de oorbellen zijn bondgenoten naar keuze. Ongeacht het edelmetaal waarin ze werden gevormd, ze brengen altijd een noot van duidelijkheid. Of het nu goud of zilver is, bezet met edelstenen of niet, ze wekken je goede uiterlijk. Gedragen sinds onheuglijke tijden, hebben ze al lang een symbolische betekenis.

Maar het varieerde erg van regio tot regio en van eeuw tot eeuw tijd. Om nog maar te zwijgen over de verschillende gebruiksmogelijkheden volgens sociale klassen. Hoe dan ook, er zijn al enkele sporen in de Bijbel. Maar naast hun rituele betekenis bewees de zorg voor koketterie ook snel zijn recht.

Brussel oorbel: vandaag een schoonheidsritueel

Door de eeuwen heen waren de oorbellen soms dragers van positieve symbolen, soms afgekeurd als tekenen van schande (wie waren zij dan – zoals Jezus aan het kruis - durfteen verminkend accessoire te dragen aan het lichaam?). Ze verdwenen zelfs in het Westen gedurende een hele periode, ten tijde van de kerstening van de bevolking. Gelukkig zijn ze intussen gerehabiliteerd: moderne vrouwen kunnen ze nu integreren in hun dagelijkse "schoonheid" - ritueel en zo hun gezichten kwijtraken. Of ze nu oren hebben gepiercet of niet, kunnen ze kiezen uit ontelbare modellen. Of vragen aan hun artisanale juwelier om een originele en exclusieve creatie.

Ontdek ook - Al onze oorbellen :

Creatie oorbellen  - Klassieke oorbellen 

Bent  u op zoek naar unieke juwelen?

De trouwringen, ringen en hangers gemaakt door je juwelier Sammy Plat wachten op jee ringen, oorbellen en hangers gemaakt door je juwelier Sammy Plat wachten op je.

Plat Sammy

Telefoon

Mobiele

E-mail

Btw-nummer

BTW-nummer : BE0701674145